2009. május 13., szerda

having changed in our circumstances

   Mostanra már biztossá vált, hogy idén nem megyünk ki. A fő ok nem az Ausztrál kormány, nem valami olyan dolog, ami kétségeket szült volna bennünk. Tulajdonképpen egy igazán pozitív dolog ami egy kissé felforgatja újra az életünket. Ez az esemény, amit már terveztünk kb. 2 éve november végére várható, és az eredmény még inkább megerősít abban, hogy menni kell. Szóval, a lényeg, hogy nem négyen, hanem öten fogunk menni.


   Bizony-bizony ott középen készülődik a legkisebbik családtagunk, meglátni a magyar valóságot. Ebből persze Ő már nem sokat fog felfogni, és emlékei is csak az esetleges látogatásokból lesznek.
A kérdés most az vajon jelentsük-e ezt a bevándorlásiaknak, számolva azzal, hogy még hátrébb sorolnak bennünket, vagy sejtve, hogy addig úgyse kerülünk sorra, majd ha megszületik megtesszük ezt. Nekem ez az utóbbi tűnik logikusabbnak. Elméletileg azon kívül, hogy leadjuk az Ő adatait is, nem sok plusz feladat van ezzel kapcsolatban, mármint a bevándorlás tekintetében. Itthon lesz bőven feladat. A legfontosabb megoldani a boldogulásunkat a hátralévő időben. Mivel ezek után Gabi biztos nem tud elmenni dolgozni, így még nagyobb a súly nehezedik rám. 
   Kacsintgatok Anglia felé, ahol, még ha segédmunkával is, de a nyelv gyakorlása mellett tudnék egy tisztességesebb jövedelemre szert tenni. Tudom, hogy nem sokra, de amit itt tisztességes munkával meg tudok keresni, az egyszerűen nevetségesen kevés ahhoz, hogy megéljen belőle egy család.

   Néhány mondat a júliustól várható szigorításokról. A magyar szakmunkások legnagyobb akadályát, a nyelvtudást (illetve annak hiányát) még jobban szigorítják. Az eddigi IELTS 5-ösről 6-osra emelik a szintet, ami a magyarországi nyelvtanulás tekintetében egy igazán nehezen elérhető cél. Azonban akik nem éreznek elég erőt, tanulással eljutni az 5-ös szintig azok nyilván most még annyira se fognak nekiállni. Ha viszont már nekiállt az ember és teljes gőzzel tanul, nem hiszem, hogy ez a néhány hónap plusz készülés jelentene akadályt.  Az egész homály, ami kijutás körül van, az emberek nagy részében egyébként is az elérhetetlen álom kategóriába sorolja Ausztráliát, de, akiben van elég elhatározás, és kitartás, annak mindenképp érdemes nekivágni. Nem gondolom, hogy ez a nehezítés, az eddig könnyűnek mondott IELTS 5-höz képest most leküzdhetetlen falat emelne. Az biztos, hogy nehezebb lesz ezt a kritériumot teljesíteni, de tekintve az eddigi erőbefektetést, és, még megtoldva 20-30 %-kal ez is meglehet.

 


3 megjegyzés:

 1. Csao Hetya,
  Gratulálok a legújabb jövevényhez :) Legalább Ő miatta is érdemes végigcsinálnotok mostmár. Ha neki jobb lesz valamivel már megéri.
  Pista

  VálaszTörlés
 2. Gratuláááááálooookkkk!!!!! :)

  VálaszTörlés
 3. Voooooooooow! Tök jóóó! Gratulálok. :)

  VálaszTörlés