2009. július 4., szombat

from Netherlands

……………….. Hol is kezdjem? Gabi túl van a nyelvvizsgán. Ő úgy gondolja nem sikerült túl jól, de azt gondolom, biztos meglesz az öt pontos átlag. Az eredmény a jövő hét végére várható. Nagy szükség lenne a megfelelő eredményre, mert, jelenleg Gabinak egyedül kell gondoskodnia a gyerekekről.

 Úgy alakultak a dolgok, hogy, néhány hónapos munkakeresés után sikerült munkát találnom. Nem akarom túlságosan részletezni a magyarországi állapotokat, de úgy tűnik, manapság nem lehet olyan állást találni, amivel el tudnám tartani a családomat, mint villanyszerelő. Tényleg nem szeretném forintosítani a dolgokat, de azt muszáj leírnom, volt olyan szállodai karbantartó-villanyszerelői állás, Budapesten, ahol kétműszakos, hétvégés állásért bruttó 128 ezer forintot ajánlottak. Amint már korábban is írtam, a munkakeresést nem korlátoztam le Magyarország területére. Igazából a fő szempont az volt, hogy találjak a szakmámban állást, lehetőleg angol nyelvterületen. Ez a feladat azonban Magyarországról elég bonyolult mostanában. 

 A lényeg, találtam állást Hollandiában. Egy spanyol konzervgyártó vállalat hollandiai üzemébe leszek (vagyok) karbantartó villanyszerelő Horstban. Tulajdonképpen, már egy hete itt vagyok, és kedd óta dolgozom is a helyen. Remélem be fog jönni, mert nehéz döntés volt otthagyni a családot. Még ha csak, remélhetőleg maximum egy évről van is szó, ez idő alatt várhatóan csak 5-6 alkalommal fogjuk egymást látni. Nem lesz egyszerű, de kellett találni valami kielégítő megoldást a helyzetünkre. Így most van, egy megbízhatónak tűnő állásom, amiből, talán néhány hónap múlva, még félretenni is fogunk tudni. Arról nem beszélve, mivel a „kommunikáció” nyelve az angol az üzemben, így legalább egy kis gyakorlatot is szerzek a beszédbe. Persze nem arról van szó, hogy majd milyen jó angollal fogok rendelkezni egy év múlva. Abszolút nem, pláne, hogy az összes munkatársnak (főként németek) szintén tanult az angolja, de mégis lesz egy kis magabiztosságom, amire nagy szükségem volna.

 Dióhéjban ennyi. Egy hét múlva, mindenképp írok a nyelvvizsga eredményéről is.

5 megjegyzés:

  1. Szorítok, a nyelvvizsga eredménye miatt :)
    Remélem sikerült!

    üdv: szilvi

    VálaszTörlés
  2. Sok sikert a hollandiai munkához. Hogy sikerült hozzájutnod? Tanuld az angolt ezerrel, használd ki az időt amíg kint vagy!

    VálaszTörlés
  3. A munkához közvetítőn keresztül jutottam, egy kis szerencsével.
    Az angol, a legfontossabb része ennek az egésznek, de egy esetleges, ténylegesen leigazolható referencia is sokat lendíthet majd az AU-s kezdésen.

    VálaszTörlés
  4. Szia.Olvastam a blogodat és érdeklődnék tudnánk e valahogy emailben beszélgetni.Ha lehetséges ,majd megirom priviben,h miröl is van szó.Köszönöm előre is.

    VálaszTörlés
  5. Kedves ursula82, jobb oldalon a magamrol szekcioban a nevem alatt megtalalod az email cimemet.

    VálaszTörlés