2009. május 27., szerda

coming IELTS for Gabi

Tegnap este kitöltöttük Gabi jelentkezési lapját és befizettük az IELTS díját. Ma délben pedig mindezt visszaigazolta Bozsó Mária a British Council részéről. 

"Megerõsítem, hogy regisztráltuk a 2009 június 27-én tartandó vizsga General Training moduljára. 
Még egy kérésem van: szükségünk lesz az Ön fényképére is (igazolványkép). Ezt elküldheti borítékban vagy email-ben is."

Úgy tűnik, a fényképet is elég, ha elküldjük emailben. Érdekes, hogy, fél évvel ezelőtt, amikor én jelentkeztem, még mindent bekértek papíron is. Mivel azonban már van „gyakorlatunk” az IELTS jelentkezésben, így a mai nappal az egész paksamétát elküldtük postán is. 

Ennek a vizsgának duplán van szerepe számunkra, mivel szükség van a bevándorláshoz a 4,5-ös átlagra, de, szükség van egy magyar középfokú eredményre, ami kell a diploma megszerzéséhez. Tehát, az 5 pont a cél. Ezért az eredményért cserébe a British Council „elintézi” az eredmény középfokú nyelvvizsgává akkreditálását. Ami nekem két hónapba telt. Az idő azonban most nem számít, a lényeg, hogy meglegyen minden. 

Gabi fél egy kicsit a vizsgától, de szerintem meg van a megfelelő tudása a szükséges eredmény eléréséhez. A következő egy hónap pedig elég lesz kijavítani a hiányosságokat, és megtanulni mindig az adott időn belül maradni.

5 megjegyzés:

  1. Koszi a comment-od a blogom! I'm so boldog that you tetszik-ed my video es hogy my hungarian nem volt tul atrocious :D

    Sok sikert a vizsgara! :) I'll be reading.

    VálaszTörlés
  2. Szia,
    Hogy sikerült a vizsga végül a párodnak?

    Szép napot,
    Hella

    VálaszTörlés
  3. A vizsga eredménye, csak jövő hét végén lesz elérhető. Ő azt mondja rosszul sikerült, de szerintem nem lesz gond.

    VálaszTörlés